“Nyers” lenkenyér
tovább a teljes receptért »
A liszt,- élesztő és gluténmentes kenyeret már oly sokan kértétek, kérdeztétek. Természetesen kóstoltam aszalt, nyers kenyereket, nekem inkább snack ízhatásúak, kevésbé emlékeztetnek a kenyérre. Ebbe a receptbe több hidegen sajtolt olajat tettem, hogy a kenyér puha maradjon és inkább kenyér, mint kétszersült jellegű legyen.
Hozzávalók:
40 dkg lenmagliszt, arany vagy barna lenmagból
10 dkg lenmagpehely
4 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj, vagy napraforgó olaj
1 tk himalaya só
1/2 teáskanál őrölt köménymag
1 evőkanál útifűmaghéj
kb. 1,5-2 dl víz
A hozzávalókat összekeverjük, alaposan átgyúrjuk és 20 percig hagyjuk pihenni. Majd kis vekni formát formázunk amelyet kb.0,7 cm – 1 cm vastagságúra felszeleteljük és sütőpapírral borított sütőlemezre tesszük, 45 C fokon résnyire nyitott sütő ajtóval 20-20 percig szárítjuk mindkét oldalukat, félidőben megfordítjuk.
« Lét-tudatos Hírlevél - február | Nyers keksztekercs » |
|
|