Brownie müzliszelet
2015. augusztus 4. Éltető ételek
tovább a teljes receptért »
A bolti müzliszeleteket jobb kerülni, nem sok jó fajtát lehet kapni. Anyagilag sokkal jobban járunk, ha mi magunk készítjük el ezt a finom csemegét. Utazáskor, vagy csak úgy tízóraira is kiváló energiabomba. Hozzávalók: száraz hozzávaló: - 25 dkg nagyszemű zabpehely - 15 dkg áztatott/szárított dió - 20 dkg aszalt datolya - 10 dkg aszalt szilva - 5 dkg kókuszreszelék - 2 dkg puffasztott quinoa - 3 dkg cukrozatlan kakaópor - 1 kávéskanál vaníliapor - 1/2 kávéskanál fahéj - 5-6 csepp narancsolaj Nedves hozzávaló: - 5 dkg mogyoró (2 evőkanál mogyoróvaj) - 15 dkg méz vagy juharszirup - 3 dkg kókuszolaj vagy kakaóvaj Elkészítése: A zabot és a durvára tört diót sütőben vagy serpenyőben pirítsuk meg. Folyamatosan keverjük, hogy nehogy megégjen. 200 fokon, kb. 10 perc alatt elkészül.Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a többi szárazanyagot is.A nedves összetevőt keverjük el egy lábasban, majd lassan melegítsük össze. Pár perc alatt egy homogén masszánk lesz. Ha kókuszolajat teszünk bele, akkor ilyen melegben érdemesebb a hűtőben tartani, a kakaóvaj esetén szobahőmérsékleten tartósabb (kevésbé puhul, olvad).Gyúrjunk mindent össze.Egy 20x20 cm-es jénait/tepsit folpackkal béleljük ki, majd jó alaposan nyomkodjuk bele ezt a tésztát.Tegyük be egy éjszakára a hűtőbe.Másnap szépen szeletelni tudjuk.
« Édesburgonya fűszeres csicseriborsóval | Házi vegán parmezán » |
|
|