Csicseriborsó curry
2017. február 2. Vegán receptek Tőlünk Nektek
tovább a teljes receptért »
Annától:
- Hozzávalók:
- 2 kisebb vörös hagyma
- 1 ek kurkuma
- 2 ek curry
- 2 ek garam masala
- 1 ek tandori masala
- 1 v 2 ek római kömény
- Fél ek sima köménymag
- 1 kisujjnyi lereszelt friss gyömbér
- 6 szem kardamom
- 2 kicsi (400g) vagy egy nagy csicserikonzerv
- Kókuszzsír
- Kókusztejpor vagy 1 cocomas
- Lehet friss koriander levelet is tenni bele, illetve szárított lime levelet 2-3 db-ot
A fűszereket és a felkockázott hagymát sóval kókuszolajon összeérleljük, vigyázva, hogy ne égjen oda. Először nagy lángon, majd visszavéve. Ráborítjuk a csicserikonzervet leve nélkül ( azt aquafabának eltehetjük), majd egy 1/4- 1/2 liter paradicsompürét öntünk hozzá ( attól függ milyen sűrű, milyen testes, hogy ne nyomja el a többi ízt- számít a márka). Addig főzzük,amíg megpuhul a csicseri.
A végén hozzáadjuk a kókuszkrémet vagy beleszórjuk a port és összerottyantjuk. Főtt rizzsel tálaljuk.
Jó Étvágyat!
« Diós csigák | Dnk kenyér » |
|
|