Csigasós
tovább a teljes receptért »
Fogalmam sincs, miért nem zsömle lett, vagy egyszerű téglalap, esetleg kifli. Úgy látszik olyan későn már nem voltam egészen beszámítható. :) De nekem tetszettek, és valószínűleg máskor is készítek, mert miért ne. Nem lehet ugyan hagyományosan megkenni, de padlizsánkrémbe mártogatni, vagy zakuszkába teljesen jó volt. Hozzávalók: 40 dkg tk liszt 20 dkg fehérliszt 10 dkg főtt burgonya 3,2 dl víz (liszttől függő) 3 ek olivaolaj 1,5 tk só 1 tk méz 2 dkg élesztő magok +3 ek olivaolaj / 5 dkg vaj Vagy gépben összedagasztatjuk, vagy kézzel gyúrjuk fél órát. Ez utóbbi esetén a mézes vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet közben összemorzsoljuk a 3 ek olivaolajjal, majd hozzáadjuk az összetört burgonyát, sót és a felfutott élesztőt. Minél jobban dögönyözzük, annál jobb lesz a tészta állaga is, és a végeredményünk. Azután fél órát pihentetjük, majd kinyújtjuk. A tetejét megkenjük kevés vízzel összekevert olivaolajjal, vagy olvasztott vajjal. Kisebb téglalapokat vágunk belőle, amit azután feltekerünk. Én a muffin sütőformába tettem, de ha nincs a szélére fektetve is süthetjük. Hagyjuk fél órát kelni. Azután 180 C-on 40 percig süssük, míg megpirul.
« Zöldpástétom Salátával | GOMBA AMARÁNTOS BUNDÁBAN » |
|
|