Nutellás kalács recept vegetáriánus

Nutellás kalács

2013. május 23. BioBrigi 

Nutellás kalács
tovább a teljes receptért  »
Már ha azzal kenjük meg, és nem karobella krémmel, vagy házi mogyorókrémmel. Ez utóbbiról még nem írtam bejegyzést, de majdcsak odajutok, ha egyszer lemérem, miből mennyi kerül bele. Zizi és Dulmina is készített már, de Nóri is. Hozzám az utóbbi változat áll legközelebb, de a csoki karob porral helyettesített. A kalács tésztája nagyon egyszerű. Minden ilyesfélénél a kenyér receptből indulok ki, de a zsömléhez, kalácshoz 10 dkg liszthez 60 ml víz helyett 10 ml-rel több kerül, és persze több élesztő, víz helyett pedig szójatej. Érdemes esetleg tönkölylisztet használni, mert lágyabb tésztát kapunk. Hozzávalók: 60 dkg liszt (2/­­3 teljes kiőrlésű, 1/­­3 fehér liszt) 420 ml szójatej 3 ek gyümölcscukor 3 ek olivaolaj 2 dkg élesztő 1 rúd vanília kikapart belseje 1 kk só Tölteléknek: mogyorókrém A tetejét megkenni: 1 ek olivaolaj, 1 ek tej és 1 kk cukor keveréke A tészta összes hozzávalóját kenyérsütő gépben megdagasztatjuk, vagy kézzel gyúrjuk. Azután fél órát pihentetjük. A tésztát 3 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk ujjnyi vastagra, és vékonyan megkenjük mogyorókrémmel. Feltekerjük. A tekercseket összefonjuk, a végüket behajtjuk a kalács alá. A kanál tejben elkeverjük a gyümölcscukrot, majd hozzáadjuk az olajat, és ezzel megkenjük a kalács tetejét. Zsírpapírra tesszük egy nagyobb tepsibe. Újabb fél óra kelesztés után bő 40 perc alatt közepes lángon sütjük.

« Babonéz, a vegán majonéz Mama tortája, avagy a Csepeli borzaska »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!