Datolyás karácsonyi sütemény
tovább a teljes receptért »
Advent van és ez a datolyás sütemény abszolut megállja a helyét karácsonyi készülődés alatt is egy forró tea mellé, vagy karácsonykor az ünnepi asztalon. A sütemény édes ízét a datolya és a szinte már melaszos, sötét nádcukor adja.
Hozzávalók:
225 g bio margarin ( Alsan)
175 g finom őrlésű tönkölyliszt
140 g kimagozott, darabolt datolya
140 g hámozott, darabolt alma
140 g sötét, lágy barnacukor
100 g zabpehely
1 tk szódabikarbóna
Sütemény teteje: Az almát négy evőkanál vízben megpároljuk és villával kissé összetörjük, hozzáadjuk a darabolt datolyát és 50 g barnacukrot, további 5 percig pároljuk.
Sütemény massza: A margarint megolvasztjuk és beleszórjuk a lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónátot és a maradék cukrot. Ezt a masszát egy sütőpapírral kibélelt 18×18-as sütőformába nyomkodjuk. Rákanalazzuk a datolyás, almás “krémet” és előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Miután kihűlt szeletelhetjük. Több napig eláll, hűvös helyen.
« Termékteszt: Frupka sült tea | Tudatos felkészülés a karácsonyra - 9. rész A karácsonyfa » |
|
|