Málnás Brownie
tovább a teljes receptért »
Szeretem a brownie -t készíteni, mert a kedvelt bögrés süti modern változata, habár én most grammban adom meg a recept mennyiségeit. Bármilyen kedvenc friss vagy fagyasztott gyümölcsünkkel készíthetjük, vagy akár önmagában. A tömény étcsoki ízéhez illik a savanykás málna vagy más piros gyümölcs. Természetesen vegán és cukormentes, almasziruppal készül, amely segít abban, hogy a sütemény tésztája kissé “ragacsos” legyen.
Hozzávalók:
240 g tönkölyliszt
120 g kakaópor
320 g 100%-os almaszirup
10 evőkanál kókuszolaj
150 ml mandulatej
1/2 tk sütőpor
100 g étcsokicsepp (süthető)
Tetejére: 200 g 70%-os belga étcsokoládé
200 g málna
A sütemény száraz összetevőit összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a szirupot, a folyékony kókuszolajat (kissé felmelegítjük ha ledermedt). Egy kiolajozott, kilisztezett szögletes, kb. 30X30 centiméteres sütőformába öntjük és előmelegített sütőben 200 C fokon sütjük 10 percig, majd további 15-20 percig 180 C fokon.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és a kihűlt sütemény tetején egyenletesen eloszlatjuk, rá szorjuk a málnát és hagyjuk kissé hűvös helyen megdermedni, majd tetszőleges nagyság kockákra vágjuk.
« Karfiolos batyu | Kirajzolódnak a határok – miért jó a megosztott állatjogi mozgalom? » |
|
|