Hajdinagombóc levesbetétnek recept vegetáriánus

Hajdinagombóc levesbetétnek

2012. június 10. BioBrigi 

Hajdinagombóc levesbetétnek
tovább a teljes receptért  »
Dulmina Nyitott szemmelben szereplő burgonyás hajdinagombóca volt az ötletadó, csakhogy Csepelen nincs Malmom, Biobolt pedig épp nem esett útba. Tésztát előtte ettünk egy másik fajta levesben, galuskát azelőtt a borsólevesben. Nem baj, gondoltam, megfőzöm egészben a hajdinát, és majd azt keverem valamihez. Ahogy a hajdina főtt, rájöttem, hogy nem lesz ez sima ügy, még akkor sem, ha zablisztet, vagy ilyesmit keverek a tésztához. Volt otthon ellenőrzött helyről származott tojás, ezért azzal készítettem el végül. Mások szerint ehető, bár módjával :) és szerintem sem volt rossz. Különleges köretnek, vagy lisztérzékenyeknek jó alternatíva lehet. Hozzávalók: 1 bögre főtt hajdina 1 tojás 1 reszelt répa (kihagyható, de finom) 1 pici hagyma felaprítva (kihagyható, de finom) 1 tk vegamix 1,5 tk  só A hajdinát forró vízzel leforrázzuk, majd a vizét leöntjük. Újra felengedjük vízzel, és 1/­­4 óra alatt megfőzzük. Szűrjük. Egy edényt teszünk fel vízzel főni, amikor felforrt, kerül bele 1/­­2 kanál só. A hagymát és a répát kevés vízen megpároljuk, majd hozzáadjuk a vegamixet, a t, a hajdinát. Beleütjük a tojást, és átkavarjuk.  Kanálnyi darabokat szaggatunk ki belőle, és a forró vízbe tesszük. Kis lángon bő 5 perc alatt megfőzzük. Óvatosan leszűrjük, és finom zöldséglevesek mellé tálalhatjuk levesbetétként.  

« Tokaj-Hegyalja Piac Kókuszos, mákos golyó »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!