Kókuszkrémes vöröslencse krémleves
2016. március 31. Éltető ételek
tovább a teljes receptért »
Nagyon szeretem a vöröslencsét, változatosan el lehet készíteni. Akár leves, főzelék vagy éppen fasírt is készülhet belőle, és a fűszerezés is igen széleskörű lehet. Ma egy egyszerű leves készítettem, amiben olyan sok alapanyag nincs is benne, inkább a fűszerek a mérvadók benne. A végén a kókuszkrém pedig felteszi az i-re a pontot. :) Ha szereted az édeskés és fűszeres ételeket, akkor feltétlenül próbáld ki. A kicsi lányom még repetázott is belőle. Hozzávalók: - 1 nagy sárgarépa - 1 csésze vöröslencse - 1 közepes vöröshagyma - 2-3 gerezd fokhagyma - 1 evőkanál kókuszolaj - pici friss gyömbér (kb. 1 cm-es, ujjnyi vastagságú)1 kávéskanál curry fűszerkeverék - himalája só, chili - fél doboz cocomas kókuszkrém Elkészítése: A kókuszolajon elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a gyömbért.Amikor már illatozik, rádobjuk a kicsi kockára vágott sárgarépát, majd az átmosott vöröslencsét is. Pár perc pirítás után felöntjük vízzel.Fűszerezzük, és 15 perc alatt puhára főzzük.Botmixerezzük, majd öntsük hozzá a kókuszkrémet. Csak apránként, és kóstolgasd.
« Vegán gofri eperrel és citromos-kesudiós mártogatóssal | Kókuszos zabkása (vegán) » |
|
|