Kókuszkrémes zabkása fahájas pirított dióval recept vegetáriánus

Kókuszkrémes zabkása fahájas pirított dióval

2015. február 15. Éltető ételek 

Kókuszkrémes zabkása fahájas pirított dióval
tovább a teljes receptért  »
Egy hirtelen "felindulásból" született ez a recept. A minap készítettem kókuszkrémes piskótaszívet, és még maradt egy kevéske kókuszkrém a doboz aljában. Így belekevertem ezt a finomságot a kásába, ez lett belőle. Hozzávalók: - 1/­­2 bögre zabpehely - 1,5 bögre víz, növényi tej keverék - 1/­­2 mokkáskanál ceyloni fahéj - 1/­­2 mokkáskanál vaníliapor vagy házilag készített vaníliacukor - 1 marék dió - 1 almakókuszvirágcukor - 2-3 evőkanál cocomas kókuszkrém Elkészítése:  Egy lábasba tegyük fel főni a növényi tejes vizet. Adjunk hozzá egy csipet sót, vaníliát és fahéjat. Amikor fő a víz, öntsük bele a zabpelyhet. Kb. 10 perc alatt jó tejberizs állaga lesz, és megpuhul a zabpehely is.Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a kókuszkrémet. Ha szükséges, édesítsük akár datolyavajjal vagy mézzel/­­kókuszvirágcukorral.Közben a diót törjük kis darabokra, és száraz serpenyőben pirítsuk meg. Szórjunk rá úgy 1 teáskanál kókuszvirágcukrot, fahéjat, majd keverjük hozzá a kis kockára vágott almát is.Egy tálkába tegyük az almás-dió felét, majd a kókuszos zabkása és a tetejére ismét az almás dió.

« Kert nélkül is lehetnek friss fűszernövényeid Vanília kivonat és vaníliás cukor házilag »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!