Kuvings B6000 lényerő gép tesztelése recept vegetáriánus

Kuvings B6000 lényerő gép tesztelése

2016. augusztus 3. Gitta nyersétel blogja 

Kuvings B6000 lényerő gép tesztelése
tovább a teljes receptért  »
Régóta iszom friss leveket, zöldségekből, gyümölcsökből készítjük, szereti az egész család. Gyümölcscentrifugát használok, mert gyors, kényelmes... nagy betöltőnyílás, gyors működés, könnyű mosogatás... A lassan facsaró zöldségprések nekem nehézkesek, lassúak... de tény, hogy sokkal nagyobb hatásfokkal dolgoznak, vagyis a visszamaradó pép gyakorlatilag száraz, és sokkal több lé készíthető ugyanannyi zöldségből, gyümölcsből. Most lehetőségem van kipróbálni egy köztes megoldást... ami ugyanolyan (vagy legalábbis majdnem ugyanolyan) gyors, mint a gyümölcscentrifuga, a betöltő nyílása nagy, és nagy hatásfokkal préseli ki a levet az anyagból... Ez a gép pedig nem más, mint a Kuvings B6000, whole slow juicer vagyis hidegen sajtoló zöldségprés. Az első benyomás :) ilyen volt. A második már nem annyira, mert magas építésű, nem fér el a konyhapulton a felső szekrény alatt... így csak szétszedve tudom tárolni. Sok az alkatrész, az alapgépen kívül összesen 8 tartozéka van, amit össze kell rakni (és külön külön elmosogatni) A működése szenzációs... felül bemegy az alapanyag, puhább gyümölcsök nagy darabban (nem kell apróra szeletelni) és egy jól kialakított csúszdán lecsúszik a hengerhez, ami lassan forogva hozzápréseli a szűrőhöz. Szinte lehet hallani, ahogy roppan a sárgarépa vagy a cékla... Az első alkalommal 1 kg cucc ment le, vegyesen cékla, sárgarépa, alma. A keményebb zöldségeket vékony szeletekre vágtam, az almát csak félbe. Ebből elsőre 6,4 dl lé lett, és egy viszonylag száraz zöldségpép. 2,5 perc alatt :) Vagyis szerintem ez elég gyors, nem szüttyögött vele túl sokat. Ezt a pépet visszadobáltam a betöltő nyíláson, és szép lassan még kijött annyi lé, hogy a végén összesen 7,3 dl lett. Az így kipotyogtatott szárazanyag pedig annyira hihetetlenül száraz volt, hogy ezt már nem sajnálja kidobni az ember, mert alig volt egy kis maroknyi. Ez a második kör már kicsit tovább tartott, mondjuk még 4 perc ment rá az életemből. Gyümölcslé: 1 pink grapefruit, 5 kisebb alma = 1 kg, ebből 76 dkg juice lett (ez kb 7,6 dl, de a mérlegem pontosabb, mint a szemmértékem). Itt már okosabb voltam, ahogy jött ki a száraz anyag, meg sem vártam, míg leesik, tettem vissza a betöltő nyílásba, és a gyümölcsökkel együtt újra lenyomtam. Ja, és nyomni sem kell, mert a csúszdán magától lecsúszik, és természetes sebességgel történik a préselés. Szóval amíg éreztem, hogy nem teljesen száraz a rost, addig pakoltam vissza. A végeredmény szenzációs, nagyon finom, hab nélküli nedü :) És egy kis marokban elférő, alig pár dkg száraz anyag. (Összesen most 25 dkg száraz marad, ennek egy része kipotyogva, egy része pedig bent a gépben, ami mosogatás közben jön csak elő) Ananász, barack vagy szilva: szerintem ezt a gépet erre találták ki. A gyümölcsöket lehet nagyobb darabban hagyni, épp csak ki kell magozni. A lédús gyümölcsökkel nagyon szépen elbánik, gyorsan lecsusszannak a csúszdán, és tényleg dől a lé... a rostokat egyszer vagy kétszer vissza lehet még tenni, de megeszi szépen, és a végeredmény csodás. Nem habos finom lé, a rostok meg mehetnek a szemétbe. (1 kg gyümölcsből 76-79 dkg lé lett, a megmaradt rost pedig annyira száraz volt, hogy igazán nem sajnálja már kidobni az ember. Minden értékes anyagot kifacsartunk belőle.) Egy újabb jópont, amit észrevettem: van egy elzáró csap a kifolyó nyíláson. Ez akkor jó, amikor már elveszem a kancsót (amibe a lé folyik), mondjuk átönteni poharakba, de még folytatni szeretném a lékészítést. Eddig mindig trükközni kellett, hogy poharat alátenni... hogy ne az asztalra csöppenjen a lé... és most ezzel ez is meg van oldva :) MEGALÁJK :) Búzafű: Ebből egyértelműen ötös! Arra kell csak figyelni, hogy nem szálanként, illetve a szálakat párhuzamosan összefogva, hanem inkább egy kis csomóba fogva kell a Kuvings torkán lenyomni. Ha a fűszálakat egyenesen nyomjuk le, rátekeredik a hengerre, és nem történik semmi. De ha kis labdacsokat formázunk a fűszálakból, akkor megeszi gyorsan, és jön a sok szép, finom, zöld lé. Mosogatás: hát nem volt sem gyors, sem egyszerű... több alkatrészből áll, és szinte mindegyik tartalmazott még rostot, amit el kellett távolítani, majd elmosni. Még szerencse, hogy szeretek mosogatni, így ezzel nem volt gond. Mindent összevetve nem esett jól visszaadni ezt a készüléket... a lányom nézett is nagyot, hogy ezt most hová viszik? na neee, még egy ananászt plííííz... Ha szeretnéd megnézni működés közben, akkor idesüss:

« Mégsem a vegánság a leginkább fenntartható étrend Néhány gondolat, a harmónikus élethez »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!