Mákos-vörösáfonyás tésztával töltött alma
2014. január 4. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Nagyon egyszerű, olcsó, gyors és finom nassolnivaló. És így az ünnepek után jólesik egy kis egészséges, nem túl édes desszert. Hozzávalók: 8 db közepes alma 25 dkg metélt tészta 20 dkg mák 10 dkg barna nádcukor 10 dkg vörösáfonya 2-3 ek. kókuszzsír Almánként 1-2 ek. szójajoghurt Elkészítés: Az almák tetejét levágjuk, majd kivájjuk a magházukat, úgy, hogy egyben maradjanak az almák. A tésztát kifőzzük, a mákot megdaráljuk, és a cukorral összekeverjük. Hozzákeverjük a kifőtt tésztához, beleszórjuk a vörösáfonyát, és a kivájt almabelekből hasznosítható részeket. Megtöltjük az almákat, mindegyik tetejére kanalazunk a szójajoghurtból, majd kókuszolajjal kikent tepsibe téve 180 fokon 25-30 perc alatt kisütjük.
« Rózsafánk tojás nélkül | Teljes kiőrlésű gyümölcskenyér, cukormentesen » |
|
|