Mustáros-hagymás tofurostélyos – rendkívül egyszerű, finom és laktató vegán recept
tovább a teljes receptért »
Szuper egyszerű, gyors és olcsó receptet hoztam, amit gyakran elkészítek pont ezért, és persze mert nagyon finom is. Ez az adag kb. két embernek elég körettel együtt.
1-2 blokk tofu
3-4 evőkanál mustár
10 nagy gerezd fokhagyma
2 nagy fej vöröshagyma
só
olaj
A vöröshagymát pucold meg, most meg és vágd fel (fél)karikákra.
A tofut vágd szeltekre, és préseld ki a következő módon: rétegezd konyhai papírtörlőre, 2-3 réteg papírtörlő, egy réteg tofu, 2-3 réteg papírtörlő, majd még egy réteg tofu, és végül papírtörlő. A tetejére valamilyen lapos, nehéz tárgyat tegyél (könyvek, vagy tepsi benne egy nagy kancsó vízzel), így kipréselve belőle a nedvesség nagyját.
A mustárt 3 gerezd fokhagymával és némi sóval keverd el. Kenj be minden tofuszeletet ezzel a páccal, rétegezd őket egy dobozba/edénybe, és tedd félre egy fél órára legalább, de éjszakára is maradhat így.
A hagymát és a maradék fokhagymagerezdeket egy serpenyőben, alacsony lángon, pici olajon, pici sóval, lefedve párold meg, majd vedd feljebb a lángot, és pirítsd is egy kicsi ideig. Ha kész, tedd ki őket egy tányérra, és ugyanabban a serpenyőben süsd meg a tofuk egyik, majd másik oldalát aranybarnára.
A képen salátával és főtt krumplival tálaltam, a tetejére halmoztam a hagymát és a fokhagymát.
The post Mustáros-hagymás tofurostélyos – rendkívül egyszerű, finom és laktató vegán recept appeared first on VegaNinja.
« Epersüvegek | Tofurántotta készítése egyszerűen, házilag – vegán recept » |