Tofurántotta készítése egyszerűen, házilag – vegán recept
tovább a teljes receptért »
Ez a recept bár igényel 1-2 különlegesebbnek számító összetevőt, az alap hozzávaló, a tofu már szinte minden áruházlánc kínálatában megtalálható.
Hozzávalók:
1 blokk tofu
kb. 4 evőkanál növényi tej/növényi tejszín
fekete só (ettől lesz tojás íze a rántottánknak)
kurkuma (egészséges, és ez adja a sárga színt)
1 teáskanál natúr ételízesítő
hagyma (elhagyható)
1 evőkanál olaj (elhagyható)
A hagymát karikákra vágva tedd egy serpenyőbe, egy evőkanál vízzel, lefedve, alacsony lángon párold meg. Ha olajos ételekhez vagy szokva, tehetsz hozzá víz helyett egy evőkanálnyi olajat, úgy laktatóbb, de kevésbé egészséges. Ha üvegessé (kicsit áttetszővé) vált, jöhet a tofu.
A tofut törd össze villával, tedd a serpenyőbe, önts hozzá kb. 4 evőkanál növényi tejet/növényi tejszínt, és fűszerezd meg natúr ételízesítővel, kurkumával, esetleg borssal. A fekete só, kéntartalma miatt tojás ízt ad a rántottának. Bioboltokban és ázsiai üzletekben kapható, tulajdonképp kihagyható a receptből, de ettől lesz “igazi” a rántotta. A fekete sót a főzés végén érdemes hozzáadni az ételhez. Ha az ételízesítőd tartalmaz sót, akkor vigyázz, nehogy túl sós legyen az ételed!
Ha a hagyományos rántottát kicsit nyersebben szereted, adj hozzá 1 evőkanál lenmagot és fél deci vizet is! A lenmag a vízzel “zselét” képez, és csúszósabb lesz tőle a rántottánk.
The post Tofurántotta készítése egyszerűen, házilag – vegán recept appeared first on VegaNinja.
« Mustáros-hagymás tofurostélyos – rendkívül egyszerű, finom és laktató vegán recept | Reteklevél-krémleves recept – vegán » |