Roppanós laska gomba tallérok
tovább a teljes receptért »
Amikor csak úgy csipegetnél valami finom, roppanós valamit, amit akár főétel feltéteként vagy mártogatni is kínálhatod a vendégeknek, ilyenkor szoktam előkapni a csicseriborsó lisztes bundázást. Nem véletlen, hogy mi magyarok arról vagyunk híresek, hogy bármit bebundázunk, de ami finom az finom.
Ez a változat glutén,-tojásmentes és kókusz olajban sült.
Hozzávalók:
Laska gomba (kb. 30-50 dkg)
kb. 20 dkg +10 dkg csicseriborsó liszt vagy sárgaborsó liszt
1/2 tk füstölt paprika
késhegynyi őrölt fekete bors
késhegynyi őrölt szárított fokhagyma
1/2 tk tengeri só
kb. 2 dl víz
kókusz olaj
A csicseriborsó lisztbe keverjük a sót és a fűszereket, a 10 dkg lisztet simán hagyjuk, a gombákat megmossuk és beleforgatjuk a lisztbe majd egyesével belemártjuk a masszába és a forró, bő kókuszolajban aranybarnára sütjük őket. Papírtörlő kendőre tesszük őket és még melegen tálaljuk saláták mártogatós mellé vagy feltétként.
« Alakbarát Kókuszgolyó | Húsmentesség és erkölcs » |
|
|