Rukkola pesto
2013. január 7. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Ez az étel még akkor készült, amikor sok rukkolát kaptunk. Ettünk is belőle rendesen: készült krémleves, ill. rukkolás tepsis krumpli is. Most egy pesto recept érkezik. :-) Hozzávalók: 15 dkg rukkola 7 dkg fenyőmag (lehet dió, napraforgómag, kesudió is) kb.15 ek. 100 % extra szűz olívaolaj 5 dkg medvehagymás tofu só -ízlés szerint 1/2 citrom leve 1 gerezd fokhagyma Elkészítés: A rukkolálat megmossuk, majd megszárítjuk. Egy magas falú műanyag edénybe tesszük az előre, olaj nélküli tepsiben 10 perc alatt megpirított fenyőmaggal, olajjal, citromlével, sóval, fokhagymával együtt. Rusztikusra turmixoljuk. Kicsit állni hagyjuk, majd pirítósra kenve vagy ravioliba töltve (nemsokára jön a recept!:), tésztára téve tálaljuk.
« Fittanyuka Főzőtanfolyam 2013 - Mediterrán ízek | Kölesdesszert » |
|
|