Spenótos-fenyőmagos rizstészta
  
  
  
tovább a teljes receptért  »  
  
    Ez az étel kivételesen rizstésztával készült, így gluténmentes verzió, de nyugodtan készítheted teljes kiőrlésű spagettivel is. A lila hagyma íze nagyon jól passzol a spenóthoz! Ja, és ha épp nincsen fenyőmagod, pirított mandula, vagy dió is kiváló lesz hozzá!;)    Spenótos-fenyőmagos rizstészta  Elkészítési idő: kb. 30 perc Hozzávalók (2 főre): 250 g rizstészta, vagy teljes kiőrlésű spagetti só 200 g leveles spenót, finomra aprítva a szára nélkül 2 lila hagyma, finomra aprítva 1 ek. olívaolaj 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva 30 g fenyőmag (vagy más dióféle, olajos mag)   A spenótos-mandulás szószhoz  60 g fehér mandulakrém 140 ml szénsavmentes ásványvíz 1 tk. frissen facsart citromlé só, bors   A tésztát sós vízben, néha megkeverve, kb. 8 perc alatt megfőzzük.  A fenyőmagot egy serpenyőben szárazon megpirítjuk. Az olívaolajat felhevítjük, és a hagymát közepes tűzön kb. 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd a spenótot, és együtt még kb. 2 percig dinszteljük. A szószhoz a mandulakrémet, a vizet és a citromlevet elkeverjük, ráöntjük a spenótos keverékre és kb. fél percig főzzük. A kész szószt a főtt tésztára kanalazzuk, és a pirított fenyőmaggal tálaljuk.   Alapötlet: Attila Hildmann: Vegan for Youth   
| « Csokis - mogyorós müzli | Mandulaszószos, édesburgonyás padlizsán-torony » | 
 | 
 | 
 Receptek
 Hírek
 Éttermek
 Blogok
 Katalógus
 Kedvencek
 Kapcsolat


 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
	
	
   
