Tárkonyos, tejszínes zöldbableves
tovább a teljes receptért »
Mondhatnám rá, hogy ősz ízei állnak benne össze, de igazából nyáron is szívesen fogyasztjuk, csak melegebb hónapokban gyorsabban savanyodhat - a benne lévő tejszíntől - bár növényi tejszín azért másképp működik, mint a -jobb esetben- tehéntejből készült tejszín.
A recept:
Hozzávalók:
40-50 dkg sárga hüvelyű zöldbab
6-8 szál répa
1 karalábé
4-6 szem krumpli
2 szál fehérrépa
2 dl növényi tejszín
ételízesítő
tárkony
fokhagyma
kurkuma
víz
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk, majd egy nagyobb fazékba tesszük őket. Ételízesítővel megszórjuk és felengedjük vízzel úgy, hogy bőven ellepje. Mielőtt a zöldségek teljesen megpuhulnak, előtte egy kis idővel hozzáadjuk a tejszínt, szórunk bele tárkonyt és egy-két csipetnyi kurkumát (szép sárga színt kölcsönöz az ételnek) és a fokhagymákat vagy apróra vágva, esetleg fokhagymanyomón átpréselve, vagy egészben beletesszük. Amikor a zöldségek megfőttek, melegen tálalhatjuk is a levest. Én tarhonyát főztem külön hozzá és azt tettünk a tányérunkba. Így még dúsabb, kevésbé híg levest fogyasztottunk. A hideg napokon jól felmelegített.
Férjem csilipaprikát aprított bele. Hiába, kedveli az intenzívebb ízeket.
« Őszi ízek- tudatos táplálkozás | Máktej » |
|
|