Az én vegán pizzám recept vegetáriánus

Az én vegán pizzám

2020. február 20. VegaLife 

Az én vegán pizzám
tovább a teljes receptért  »
Valamikor a télen barátainkkal együtt megnéztük a The Game Changers filmet. (IMDB: 8/­10) Erre az alkalomra készítettem vegán pizzát. Viszont már amikor megbeszéltük, hogy összejövünk egy filmre, tudtam, hogy aznap nem tudom elkészíteni a pizzát, így azután kutattam, hogy a tésztáját hogyan tudnám előre elkészíteni. Végül két nappal előre elkészült a tészta, pihent a hűtőben és a vendégek érkezése előtt kicsivel gyors kinyújtottam, rátettem a szószt és a zöldségeket, majd rövid idő alatt megsütöttem. Így közvetlen a mozihoz kész lett a ropogós szélű pizza. Tehát ez a recept felhasználható azonnali készítéshez vagy kikeverve a hűtőben pár napot pihenhet felhasználás előtt. A recept Hozzávalók a tésztához: -  30 dkg fehér liszt -  20 dkg teljes kiőrlésű liszt -  2.5 dl langyos víz -  1 csapott evőkanál só - 3 dkg élesztő (én instant élesztőt használtam, de régen friss és száraz élesztővel is működött) - 1 ek olaj  Hozzávalók a pizza tetejére: - sűrű paradicsompürézöldségek, ki mit szeret (pl. hagyma, gomba, paprika, kukorica, olívabogyó, bab, stb.) - vegán sajt (Violife reszelt mozzarella biztos megolvad a tetején) - bazsalikom levelek tálaláshoz   Elkészítés: Először a száraz hozzávalókat elkeverjük egy tálban, hozzáadjuk az olajat majd a vizet és összegyúrjuk. Nem szükséges keleszteni, azonnal használható, vagy ha úgy tetszik, hűtőben pár napot pihentethetjük. Ez esetben az edény alját és falát érdemes olajjal kikenni és a tésztát úgy beletenni. Az edényt lefedve tegyük hűtőbe. Attól függően hogy hány személynek készítünk pizzát, annyi részre osztjuk, majd mindegyiket lisztezett deszkán kinyújtjuk és ízlésünknek megfelelően elkészítjük. Sűrű paradicsomszósszal megkenjük a tetejét, rárakjuk a felaprított zöldségeket majd sütőpapíros tepsiben betesszük a sütőbe és készre sütjük. A sütési idő függ a pizza méretétől és vastagságától. (Ha van kemencéd, még szép, hogy ott is megsütheted.) A paradicsompürét mielőtt a pizzára kenjük, szárított bazsalikommal is összekeverhetjük. Ha vendégeknek készíted, érdemes utána járnod, ki milyen pizzafeltétet nem szeret. Vendégeim között volt, aki a piros paprikát (kápia vagy kaliforniai) nem szereti, csak a TV paprikát (Igen, tudom, meglepő), se a hagymát. Gombát is legfeljebb csak pizzán. Azért megoldottam számára is a pizza kérdést. :) Szerencsére barátaink között vannak kevésbé válogatósak is. :)

« Gyömbéres paradicsomcsatni Szeder turmix (laktózmentes, gluténmentes, vegán) »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!