Vegán pizza szerelemmel fűszerezve recept vegetáriánus

Vegán pizza szerelemmel fűszerezve

2012. október 22. BioVilág 

Vegán pizza szerelemmel fűszerezve
tovább a teljes receptért  »
Már régóta szerettünk volna egy igazi vegán pizzát készíteni. Nemrég be is vásároltunk hozzá mindenféle jót, már csak egy szabad délután hiányzott. Most, hogy végre minden stimmelt, elkészült a remekmű. :) Természetesen a tészta és a paradicsomszósz is saját kezűleg készült. Hozzávalók pizzatésztához: 1 nagy bögre graham liszt 1 nagy bögre finomliszt 1 tasak instant élesztő 1/­­2 bögre növényi tej 3-4 ek. olaj csipet só, bazsalikom, oregano 1. A száraz hozzávalókat (liszt, só, instant élesztő, fűszerek) jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajat. 2. A tejet megmelegítjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyaghoz. Elkeverjük, majd addig gyúrjuk, amíg jól formálható tésztát nem kapunk. Ha szükséges, kevés langyos vizet is adhatunk a tésztánkhoz. 3. Ha elkészült, lefedve félrerakjuk kelni 1 órára. paradicsomszószhoz: 1 üveg sűrített paradicsom (lehetőség szerint házi) 2 közepes fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma kevés olaj só, bors, bazsalikom, oregano pizzafeltétnek: 2-3 kis fej lilahagyma füstölt tufu gabonakolbász kukorica kápia paprika olajbogyó növényi sajt Amíg kel a tésztánk, elkészíthetjük a paradicsomszószt, és előkészíthetjük a feltétet. A paradicsomszószhoz megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Ízlés szerint fűszerezzük, majd beletesszük az aprított fokhagymát is. Picit összefőzzük, és már kész is a friss, házi paradicsomszószunk. Feltétnek igazából csak a képzeletünk, és ízlésünk szabhat határt. Mi a fenti összetevőket használtuk, és a végeredmény nagyon finom lett. Így bátran tudom ajánlani. A növényi sajt talán a legfontosabb, hiszen sajt nélkül nem pizza a pizza. :) 1. A tepsibe sütőpapírt teszünk, kilisztezzük, majd a megkelt tésztánkat a kellő méretűre nyújtjuk. 2. Megkenjünk paradicsomszósszal, tetszőleges sorrendben rátesszük a feltétet, végül pedig a növényi sajtot. 3. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. fél óra alatt megsütjük. Amíg sült a pizza, desszertnek szójatejes, étcsokis pudingot készítettünk. Ani

« Külinapom van… KRUMPLIFÁNK tej és élesztő nélkül »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!