Cukkini pástétom recept vegetáriánus

Cukkini pástétom

2013. szeptember 24. BioVilág 

Cukkini pástétom
tovább a teljes receptért  »
Tudom, hogy immár vége a cukkini szezonnak, de azért lehet még kapni a piacon, így talán hasznát vehetitek a cukkinis receptjeimnek. :) A cukkininek tényleg nagyon sok felhasználási lehetősége van, szinte bármit készíthetünk belőle. A pástétomot elsőre kétségek fogadták, de aki megkóstolta, többet is kért belőle. A titok a fűszerezés, és a jó alapanyagok. De erre már biztos mindenki magától is rájött, aki a vegán konyha kedvelője. Hozzávalók: 2-3 kisebb cukkini 1 fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma hidegen sajtolt napraforgó étolaj himalája só, fehér bors, friss oregano levelek, római kömény 1. Felszeleteljük a cukkiniket és a hagymát, majd kevés olajon megpároljuk. 2. Amikor kellően megpuhult, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és ízlés szerint fűszerezzük. 3. Végül botmixerrel vagy turmixgéppel krémes állagúra pépesítjük. A római kömény és friss oregano levelek különleges ízt kölcsönöznek a pástétomunknak, valamint gyógyhatásuk sem mindennapi. A természet antibiotikumának is hívják őket, mert rendkívül jó baktériumölő tulajdonsággal rendelkeznek. Az oregano enyhíti a gyulladásokat, elpusztítja a szervezetbe került kórokozó baktériumokat. A római kömény antibiotikus hatása mellett segíti az emésztést és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. Ani Tisztán, tudatosan!

« Fűszeres padlizsán barna rizzsel Zöldségekkel rakott rozmaringos krumpli »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!