Fehér forró csokoládé másképp (vegán)
2015. december 17. Zizi kalandjai
tovább a teljes receptért »
Karácsony este… már semmi nem fér belénk, de mégis csak olyan rég volt az a vacsora és jól esne valami finomság, ami melegít, meg édes, meg különleges, de tudunk aludni is tőle (mert nincs benne koffein) bármennyire is késő van. Valami kortyolgatnivaló, amit a puha takaró alá bújva, éppen a karácsonyra kapott új könyvünket olvasva vagy valamelyik romantikus karácsonyi filmet nézve, még inkább ellazít bennünket és plusz örömforrást jelent az este lezárásaként.
Hát hoztam egy ilyen italt nektek… A recept különlegessége, hogy nem fehér csokiból készült, hanem kakaóvajból. Nem szeretem a fehér csokit, mert túl édes nekem (legalábbis, amiket eddig kóstoltam). Ez a forró csoki viszont nem túl édes, ugyanis mi magunk édesítjük, tehát saját ízlésünkhöz igazíthatjuk. Kis csészéből kortyolgatva igazi finomság, tehát ne hagyjátok ki!
A kakaóvajat én az Ázsia Bt-nél vettem, de reform- és bioboltokban is megtaláljátok vagy online áruházakban.
Fehér forró csokoládé másképp (vegán)
Hozzávalók 2 főre:
– 1 és 1/4 bögre kókusztej
– 1 bögre víz
– 50 g kakaóvaj
– 1-2 evőkanál juharszirup, ízlés szerint
– egy csipet só
– szerencsendió, tálaláshoz
(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)
Tegyünk minden hozzávalót egy kis lábasba. Forraljuk fel a csoki keveréket, majd vegyük takarékra a lángot és melegítsük addig, amíg a kakaóvaj elolvad.
Öntsük turmixgépbe, majd turmixoljuk össze (egyben habosítjuk is) 3-4 perc alatt. Tálaljuk kis csészékbe öntve, reszeljünk rá szerecsendiót.
Tipp: először az állaga elég híg lesz, úgy tűnik majd, hogy túl sok vizet adtunk hozzá. Várjunk egy kicsit, mert be fog sűrűsödni. Ha nagyon kihűlne, akkor melegítsük újra.
« Vegetáriánus, vegán szakácskönyv ajánló (karácsonyra) | Egyszerű kókuszos zabpelyhes keksz » |
|
|