Gazdag ünnepi gombaragu
2013. december 15. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Finom ünnepi vacsora is lehet az alábbi ragu. Hozzávalók: 1 kg gomba (vegyesen erdei gomba /csiperke/laska - éppen, amit kapunk) 2 nagy fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 1 kisebb fej brokkoli 1 közepes fehérrépa 2 nagyobb sárgarépa 1 kápia paprika himalaya só - ízlés szerint majoranna, borsikafű, tárkony - ízlés szerint 3-4 tk. pirospaprika 2-3 ek. ételízesítő mix 2-3 ek. 4 szűz olaj víz 3 dl szójadresszing 2 ek. mustár 2 ek. durumliszt Elkészítés: A hagymákat meghámozzuk, apróra vágjuk és víz + olaj keverékén megpároljuk. A zöldségeket meghámozzuk, a brokkolit rózsáira szedjük. A gombákat alaposan megmossuk és felszeleteljük. A répát, fehérrépát kockákra/karikákra vágjuk. A hagymás alapra beleszórjuk a répát, fehérrépát, gombát. Fűszerezzük, pirospaprikával színezzük és a mustárt hozzáadjuk. Nem öntünk még hozzá vizet, várjuk, hogy a gomba engedje ki a levét (fedő alatt, sűrűn keverve). Amikor szükségesnek ítéljük meg, kevés vízzel hígítjuk, amelyet miután elfőtt, mindig pótlunk. A brokkolit akkor adjuk hozzá, amikor a gomba és zöldségek már félkemények. A szójatejszínt egy tálban kikeverjük a durumliszttel és amikor puhák a gomba és a zöldségek, egy szűrő segítségével hozzáadjuk a raguhoz. Összefőzzük, és még igény szerint fűszerezzük. Tésztával, rizzsel, vagy más, különleges gabonával tálaljuk.
« Reneszánszukat élik a gyógynövények | Körtés-répás zöldturmix » |
|
|