Gluténmentes, cukormentes meggyes muffin
2016. június 20. Élj harmóniában
tovább a teljes receptért »
Gluténmentes, cukormentes meggyes muffin Sokféle muffin receptet tettem fel a blogra már, mert szeretek muffint készíteni. Gyorsan elkészül, egyszerű és isteni finom ízeket lehet kihozni belőle. Ki, ki a saját ízlésének megfelelően tudja készíteni. Meggy szezon lévén mit is készíthettem volna ma reggelire, mint meggyes muffint. Ebből a mennyiségből 6 darab muffint kapsz Hozzávalók 1 csésze hajdinaliszt (púposan) 1 kis zacskó kókuszkrém (rapunzel) 1/2 zacskó sütőpor vanília 1/4 csésze datolyacukor (ha nagyon édesszájú vagy lehet 1/2 csésze is) 1 ek kókuszreszelék 1 púpos ek. kókuszzsír 8 dkg meggy vagy ízlés szerint Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! Tedd a száraz hozzávalókat egy tálba - hajdinaliszt, datolyacukor, sütőpor, vanília, kókusz - és keverd jól össze. A kókuszkrémet a zacskóból tedd egy kis mérőpohárba és öntsd fel annyi vízzel, hogy majdnem 2 dl legyen. alaposan keverd össze. Majd a száraz hozzávalókhoz keverd hozzá a kókuszzsírt és a kókusztejes folyadékot. Papírral bélelt muffin formába adagold ki és 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. (kb. 25 perc)
« Provanszi olíva-pástétom | RollinWild » |
|
|