Kedvenc padlizsánragum
tovább a teljes receptért »
Ez egy jolly joker étel. Ha húst fogyasztó vendégek érkeznek otthonunkba, előszeretettel készítem el ezt az étel, ugyanis fennnnnséges íze van és eddig még mindegyikük nagyon szerette. Milyen előnye van még? Meglehetősen gyorsan kész. Árát tekintve pedig most már olcsóbban és olcsóbban juthatunk hozzá (egyelőre sajnos még csak külföldi) padlizsánokhoz. Ősz elején már hazánkban is terem padlizsán. Ősz végéig érdemes ebből a raguból többet készíteni és télire lefagyasztani, észre sem fogják venni, hogy nem frissen készült. Nem mellesleg annyira a kedvenc ragum, hogy ódákat lehetne zengeni róla. A recepttel amúgy a tavalyi (2014 év végi) főzőkörön is megismerkedhettek a résztvevők Robi tálalásában. Azóta kicsit változtattam a recepten, igaz, gyakran el is készítettem. Ízvilágával a húsevőket is leveheted a lábukról. Vegán, a ragu gluténmentes, ha a köreted is az, akkor kész a gluténmentes ebéd!
A recept:
Hozzávalók:
- 1/2 kg padlizsán
- 2 db vöröshagyma
- 1 piros, 1 sárga, 1 zöld paprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 db paradicsom
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 dl növényi tej
- kb. 1 kávéskanál só
- kb. 2 ek kukoricakeményítő v. rizsliszt
- füstaroma
Elkészítés:
A vöröshagymát kevés vízen megpároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott padlizsánt és a három színű paprikát belezúzzuk a fokhagymát, hozzákeverjük a fűszerpaprikát, majd vízzel felengedjük (épp ellepje), belevágjuk a petrezselymet, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot. Besűrítjük a vízzel elkevert keményítővel vagy rizsliszttel. 1-1,5 percig forraljuk, hozzáöntjük a tejszínt, egy kevés füstaromát is adunk hozzá. Bors/borsika fűvel (vagy) esetleg egy kevés csípős paprikával tovább ízesíthetjük.
Trikolor tésztát főztem hozzá legutóbb, de már barna rizzsel, hajdinával is próbáltuk. Mindegyik megoldás szuperfinom ételt eredményez!
« Nagyon mákos nagyon epres tortácska (laktózmentes, cukormentes, vegán) | A csúnya gyümölcs és zöldség az új őrület » |
|
|