Egyszerű, vegán zöldbabfőzelék recept, ahogy anyukám készíti (gluténmentes)
tovább a teljes receptért »
Hozzávalók:
1 kg fagyasztott vagy friss, megtisztított sárga hüvelyű zöldbab
5 nagy gerezd fokhagyma
fél evőkanál (gyümölcs)cukor, vagy a kedvenc természetes édesítőd
fél fej vöröshagyma felkockázva
2-3 evőkanál kukoricaliszt
fél evőkanál kukoricakeményítő
só ízlés szerint (kb. 2 kávéskanál)
Feltesszük a zöldbabot főni egy nagy lábasban annyi vízben, hogy 1 ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk a sót, a vöröshagymát, a fokhagymát pürésítve, és a cukrot (én most gyümölcscukrot használok, mert olcsó, és ha mértékkel használja az ember, relatíve egészséges).
Puhára főzzük. Félidőnél adhatunk hozzá felkockázott főzőtököt, ami dúsítja, de az ízén nem változtat.
Amikor a zöldbab puha, egy befőttesüvegbe kimérjük a kukoricalisztet és a keményítőt, és duplaannyi vízzel összerázzuk, majd hozzáadjuk a főzelékhez. Sűrű kevergetés mellett megvárjuk, hogy besűrűsödjön. Ha valamiért túl sűrű vagy túl híg, akkor víz vagy kukoricaliszt hozzáadásával egyszerűen módosíthatjuk a sűrűségét.
Aki szereti, ecettel vagy növényi tejföllel is fogyaszthatja. Feltétként zöldségfasírtot, sült tofut vagy szejtánszeletet ehetünk hozzá. Jó étvágyat!
The post Egyszerű, vegán zöldbabfőzelék recept, ahogy anyukám készíti (gluténmentes) appeared first on VegaNinja.
« A gyümölcs a természet ajándéka | Mézes tallér » |