Kelkáposztafőzelék másképp recept vegetáriánus

Kelkáposztafőzelék másképp

2014. április 9. Zizi kalandjai 

Kelkáposztafőzelék másképp
tovább a teljes receptért  »
Miss Kelkáposzta És ezennel íme az első főzelék a blogon!!! Wow! Írom már néhány éve a blogot, de főzelék még nem szerepelt, noha eszünk alkalmanként… bár ehetnénk gyakrabban is! Néhány éve találkoztam a recepttel Zsófi blogján és kipróbáltam. Bejött! Nincsen benne lisztes habarás, a benne főtt krumplival van besűrítve. A receptet egyébként megtaláltam Ottolenghi Plenty című könyvében is, csak ő levesként tálalja. Milyen fura, hogy egy külföldi szakácskönyvben bukkanok rá a mi átvariált kelkáposztafőzelékünkre! Ez a változat elég gyakran készül nálunk. Az eredeti verzióban konfitált fokhagyma kerül bele, de én manapság idő szűkében csak simán beledobom a főzelékbe a felaprított fokhagymát. Kipróbáltam már a konfitált fokhagymás verziót is – amikor még időmilliomos voltam -, nagyon finom. Itt találjátok a konfitálás receptjét, ha van olyan jelentkező, aki ki szeretné próbálni. Textil konyharuha: Kósagabi – textiles Ehhez a recepthez először használtam hidegen sajtolt extra szűz olívaolajat. Kicsit idegenkedtem a használatától, mert noha tudom, hogy a hidegen sajtolt napraforgó olaj mennyivel egészségesebb, egyszerűen nem bírom a szagát és az ízét elviselni. Jó hír, hogy már kapható szagtalanított változatban is hidegen sajtolt napraforgó olaj. Egy barátnőmnél már főztem vele és tényleg nem érezni rajta azt a bizonyos szagot és ízt, ami miatt korábban képes voltam egy tepsi muffint kidobni! A hidegen sajtolt olívaolajnak ugyanolyan kellemes íze és illata van, mint a nem hidegen sajtolt változatnak, szóval ugyanolyan élmény vele a főzés és a sütés. Kelkáposztafőzelék másképp Hozzávalók 2-3 főre: - 600 g burgonya, meghámozva, felkockázva (közepes méret) - 1 kis fej kelkáposzta, vékony csíkokra felvágva - 4 gerezd fokhagyma, felaprítva - 4 bögre zöldség alaplé vagy víz - só, bors - extra szűz olívaolaj (A recepthez használt bögre 250 ml-es.) Tegyük a burgonyát a fokhagymával egy lábasba, öntsük fel az alaplével és kb. 15-20 perc alatt főzzük puhára. A megfőtt burgonya felét tegyük turmixgépbe egy kevés lével együtt és pürésítsük. Ezt a pürésített adagot öntsük vissza a lábasba a maradék burgonyához és léhez. Sózzuk, borsozzuk. Egy teflon serpenyőt felforrósítunk, ekkor tegyünk bele egy-két evőkanál olívaolajat és a felcsíkozott kelkáposztát pirítsuk meg 4-5 perc alatt (amíg a levelek kicsit összeesnek és picit megbarnulnak, karamellizálódnak). Enyhén sózzuk.  Nekem közepes méretű serpenyőm van, szóval két-három adagban szoktam megpirítani a kelkáposztát. A pirított kelkáposzta egy részét (kb. 2/­3-át) forgassuk bele a burgonyás alapba. A másik részét tálaláskor a tetejére szórjuk. Tálaláskor locsolhatunk rá egy kevés olívaolajat.

« SAJTOS RAKOTTAS Maradékfőzelék »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!