Mogyorós-körtés pite (vegán)
tovább a teljes receptért »
Egy dolog biztos nagyon jó Magyarországban. A rengeteg gyümölcs és zöldség, ami nyáron terem. Most van idénye a nyári körtéknek is. Tavaly ilyen körtéből főztem lekvárt. A körte mogyoróval jó kis párosítás. Ősszel és télen gyakran vettem körtét (akkor már nem nyári körtét, hanem pl. Alexander vagy Vilmos), szívesen fogyasztottam reggelire natúr mogyorókrémmel. Míg a banán nutellával, a körte mogyorókrémmel, mogyoróval jól harmonizál. Megér egy próbát ez a körtés pite, főleg, ha sok körte terem a kertben.
A recept
Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely
- 30 dkg körte (nyári körtét használtam)
- kb. 2 ek édesítőszer nyírfacukor, gyümölcscukor, ki mit használ (édesszájuaknak több kell bele)
- sótlan pirított mogyoró
- 2 ek folyékony kókuszzsír
- víz/növényi tej
- sütőpapír
Elkészítés:
A körtéket felkoczkázzuk, a zabpehellyel átkeverjük, öntünk rá egy kevés vizet vagy növényi tejet, adunk hozzá kókuszzsírt is, majd a végén édesítjük. Jó alaposan átkeverjük, sűrűbb masszát kell kapjunk. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a nyers tésztát, megszórjuk durvára őrölt mogyoróval majd egyenletes hőfokon kb. 20-30 perc alatt készre sütjük. Magában is nagyon finom, de a szeleteket akár egy kevés sziruppal (pl. Agave) is meglocsolhatjuk.
« Kovászós rozscipó | Miért piros a paradicsom és zöld a petrezselyem? » |
|
|