Nem-tojásos tészta
tovább a teljes receptért »
Hamarosan beköszönt az új saláta szezonja. Ki ne lenne aki nem gondolna a tojásos nokedlira a friss saláta láttán? Vegánként sem kell az embernek ezt nélkülöznie, ugyanis tojás nélkül de tofuval közel ugyanaz az ízvilág összehozható. Persze a legjobb, ha van hozzá tojásízű fekete só, ami segít, hogy ízében is visszaköszönjön sokunk kedvence. Nekem legalább is kedvencem volt gyerekkoromban. Nokedlit is készíthetünk tojás nélkül, mint ahogy régi receptemben már készítettem. (Ekkor még gyerekcipőben járt a blog, így a képek nem a legjobbak) Igaz legutóbb durumtésztát használtam, mivel idő híjával voltam s mellékesen nokedliszaggatóm sincs Angliában.
Spenót nélkül is lehet nokedlit készíteni roppant egyszerűen: 30 dkg liszt (akár vegyesen fehér és teljes kiőrlésű, a kukorica liszt szép sárga színt ad neki), 1 nagyobb csipet só és annyi víz, amennyivel nokedli állagú tésztát tudunk kikeverni. Kb. 1.5-2 liter forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, amikor feljönnek a nokedlik a víz tetejére, 2-3 percet főzzük majd leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük és az elkészítetett tofuval összekeverjük. Íme egy régebbi tojásmentes nokedli kép.
A recept
Hozzávalók:
- 1 csomag tofu
- kurkuma (turmeric)
- só
- fekete só
+ saláta (ecet helyett javaslom citrom használatát, sokkal egészségesebb!)
Elkészítés:
A tofut először késsel feldaraboljuk pl. kockákra, majd villával összetörjük. Könnyebb így villával összetörni, mint ha az egész tofunak esnénk villával. Beleszórunk egy-két csipet kurkumát, hogy színezzük, és sóval ízlés szerint ízesítjük. Tapadásmentes edényben kicsit megsütjük, majd hozzákeverjük a kifőtt nokedlibe vagy tésztába, és friss salátával tálaljuk. A tészta tetejét megszórhatjuk apróra vágott újhagymával vagy medvehagymával.
« Vegán fánk epres "mascarpone" krémmel | Idény zöldségek, gyümölcsök - február » |
|
|