Spenótos csicseriborsó
2009. május 18. Cukor, bors, só
tovább a teljes receptért »
Hozzávalók (2 személyre): - 1 bögre száraz csicseriborsó/ 1 doboz csicseriborsó
- 20 dkg friss spenót
- fél doboz kockázott paradicsom vagy 3 darab friss leves paradicsom
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kis darab reszelt gyömbér
- fél pohár víz
- 2-3ek olaj
- 1 tk őrölt kömény
- zöld chili
- 1 ek garam masala
- só
- bors
- őrölt koriander
- cayenne bors
A csicseriborsót egy éjszakán át áztatom, majd kb. egy óra alatt (kuktában félóra) puhára főzöm. Az olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, fokhagymát és reszelt gyömbért. Hozzáadom az apróra vágott chilit és a fűszereket, kevergetem. Ekkor rádobom a paradicsomkonzervet vagy a lehámozott paradicsomot (nyilván lehet csak konzerv is, vagy ha van finom friss paradicsom, csak az). Jön bele a lecsepegtetett csicseriborsó, fél pohár víz, összerottyant, a végén megmosott friss spenót beledob, összesik. Ízesít só, bors, még fűszer, ha kell, a paradicsom miatt pici cukor, ha kell. Friss meleg naan-nal vagy rizzsel tálal, eszik.
« Vegán chilis bab | Variációk sütőtökre » |
|
|