Töltött krumplik színes zöldségekkel
2017. október 1. Vegán receptek Tőlünk Nektek
tovább a teljes receptért »
Szürke hétközapokat remelkül feldobja ez a színes zöldségtál.
A receptet Gabitól kaptuk.:)
Hozzávalók:
- 2 kg sárga krumpli
- darált szejtán
- olaj
- hagyma
- só
- bors
- oregánó
- majoranna
- házilag készített lecsó
- közepes cukkini
- kápia paprika
- répa
- újhagyma
- brokkoli
- fokhagyma
- bazsalikom
- gyömbér
Két egykilós zsák sárga krumplit félpuhára főztem héjában. Közben kb. 30-40 dkg darált szejtánt olajon hagymán megpirítottam sóval, borssal, oreganóval, majorannával. Ehhez hozzáadtam egy barátnőm isteni üveges lecsóját és egy közepes cukkinit - késes aprítóban összedarálva . A nagyobb krumplikat kettévágtam, kivágtam, megtöltöttem a lecsós szejtánnal, tepsiben egymás mellé rendeztem, közé vékonyra szeletelt kápia paprikát, répát, újhagymát tettem, megspricceltem olajjal és parázsburgonya fűszerrel (ld. lenti kép). Az egészet beraktam a sütőbe, aláöntöttem kis vizet is hogy párolódjon is a zöldség. Amíg sült, pároltam brokkolit fokhagymával. A kisebb félig főtt krumplikat meg félbevágva, bazsalikommal és őrölt gyömbérrel megszórva wokban megpirítottam. Tálaláskor ajánlok mellé tzatzikit, zöldsalátát. :)
Jó Étvágyat! :)
« céklapüré | Paprikás padlizsánkrém » |
|
|