Vegán szója nuggets ropogós bundában (recept)
tovább a teljes receptért »
Mindenki ismeri a nagy gyorsétteremláncban kapható, ropogós bundában felszolgált falatkákat. Az egész a textúrákon múlik – kívül ropogós, belül omlós – és egy kicsi kreativitással te is megalkothatod őket. A legjobb hír hogy vegánul is elkészítheted, ezzel a recepttel tutira nem ártasz egy léleknek sem, valamint a bolygót és a pénztárcádat is kímélheted vele. Húsevő családtagjaidnak és barátaidnak is felszolgálhatod, biztosra veheted, hogy nem fognak panaszkodni (true story). ;)
Hozzávalók: 2 csomag szójaszelet (vagy szójakocka) 2 fej hagyma felcsíkozva 4 nagy gerezd fokhagyma összetörve 1 ek natúr ételízesítő majoránna bors só
Panírhoz: csicseriborsóliszt fokhagymagranulátum natúr ételízesítő
Ropogós bundához: zabpehely abonett szezámmag (corn flakes bundával is működik!)
olaj a kisütéshez
A szóját megfőzzük a zacskón írt ideig a hagymával, tört fokhagymával, ételízesítővel és fűszerekkel. Alaposan kinyomkodjuk, ha már nem túl forró. Csicseriborsólisztbe forgatjuk őket először (zabpehelylisztet is használhatsz itt). Ezután csicseriliszt-víz-só-fokhagymagranulátum-ételízesítő keverékből sűrű palacsintatészta állagú panírt készítünk, ebbe forgatjuk őket másodjára, majd kicsit lecsepegtetjük.
A harmadik tálban a következő keverék van: abonettet morzsolunk, és zabpehellyel kávédarálóban durvára őröljük kb 15 másodperc alatt, majd hozzákeverjük a szezámmagot. Ebbe forgatjuk utoljára a nuggetseket. Az abonett helyett kukoricapelyhet is használhatsz a bundához. Kb. fél centi olajban kisütjük őket, amíg mindkét oldala aranybarna nem lesz.
A nuggetseket kedvenc szószaiddal tálalhatod, amibe mártogatod majd őket. Jó étvágyat!
(Recept by: Vitéz Petra, szerk. Gecse Réka)
Tedd a kedveceim közé 0 The post Vegán szója nuggets ropogós bundában (recept) appeared first on VegaNinja.
« Ádám tökmagos banánkenyere (laktózmentes, vegán) | A vegán állatvédelem is szóba kerül a vadászati világkiállításon » |