Zellerkrémleves
2014. április 13. Vegetáriánus receptek
Hozzávalók:
- 1 csomag szárzeller (kb. 60 dkg)
- 1 kis szál répa fele
- 1 kis fej hagyma
- 2 ek olaj
- 1 mk őrölt szerecsendió
- hintésnyi bors
- 1 tk só
- 1 l víz
- 1 dl tej
A zellert száraira szedjük, megmossuk; a hagymát és a répát megpucoljuk. Az összes zöldséget durvára vágjuk, majd az olajon enyhén átpároljuk. Hozzáadjuk a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és főzni kezdjük. Amikor megpuhultak a zöldségek összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejet majd újra fölforraljuk.
Pirított kenyérkockával, reszelt sajttal tálaljuk.
Bliszkó Viktor
« Zöldbab-ragu gluténmentes tésztával | Gombás-cukkinis lapcsánka » |
|
|