(Jártak) Keltek a vonatok... recept vegetáriánus

(Jártak) Keltek a vonatok...

2014. november 9. BioBrigi 

(Jártak) Keltek a vonatok...
tovább a teljes receptért  »
A VKF! 67-re Okki a kelt tésztákat tette célkeresztbe. Hetek óta nézem, de sosem sikerült megvalósítani azt, ami akkor rögtön eszembe jutott. Ábel nagyon szereti a perecet, néha sütök neki kelt tésztából is, egyébként az @lnaturás szezámagosat ropogtatja, mikor nagy gáz van... a bankban, a piacon, a boltban, az okmányirodában, a buszon, és egyéb helyeken. Újabban már komolyan fel vagyok szólítva, hogy: - Pejecet! Nagyon szereti a vonatokat, sokat nézegeti Nagyúton a ház előtt, és tologatja a kis fa vonatait világba. A kettőt összeraktam fejben, de nem volt alkalom a megvalósításra. Ma, mikor a legalkalmatlanabb volt, mégis csak elindítottam a tésztát a kölyök alvási idejében, de csak nagyon picit aludt. Beteg, és nagyon anyás volt. Lepasszoltam pár percre az Apjának, meg a Hugomnak, akik hősiesen buszt néztek vele, amíg pár perc alatt megsodortam a tésztát. Mert hogy a kelt tészta sajnos ugyanúgy nem szeret várni, mint a kis mazsolák. :) Amikor kisült, és Anya megmutatta neki, alig győzte nyafogással, és mondogatta, hogy süt még, süt még... Őt nem bosszantotta, hogy a vonat forma nem tökéletesre sikerült, hogy a többi perec forma lett. Rögtön betolta a kis éhenkórász pocakjába. Majd egyszer mutatósabbra is sikerül remélem, most engem sem nagyon érdekelt, milyen lett, örültem, hogy jó ízűen evett belőle. Hozzávalók: (két tepsire való adag) 60 dkg liszt (30 dkg tk, 30 dkg fehér) 3 dl növényi tej (szója, zab, kinek mi) 10 dkg pálmazsír/­­margarin vagy 0,9 dl olívaolaj 1 ek méz 1 csapott ek só 2 dkg élesztő    A tetejére: 1,5 ek só 2,5 ek liszt víz   A tészta hozzávalóit gépben dagasztatjuk. Vagy 1 dl tejben cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Amíg az dolgozik, a száraz hozzávalókat elmorzsoljuk a zsíradékkal,  majd beleöntjük az élesztőt, és a 2 dl tejet. A tésztát meggyúrjuk, míg finom ruganyos nem lesz, ezt követően 8-10 részre vágjuk. Kígyókat sodrunk deszkán, majd különböző figurákat hajtogatunk belőle. Akár teknősbékát is, ha épp ahhoz van kedvünk. :) Zsírpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket, és bő fél órát kelesztjük. Megszórhatjuk magokkal, is például napraforgóval, de akkor a tetejét egy kicsit meg kell kenni tejjel, hogy ráragadjanak. Ha sósat készítünk, a sót összekeverjük a liszttel, és egész kevés vízzel, majd folyamatosan hígítjuk, de nem túl hígra, csak épp hogy folyjon. 10 perc sütés után a sós lével megcsurgatjuk a pereceket, majd visszatesszük a sütőbe, és tovább sütjük, összességében 30-35 percig.

« Vega stroganoff Mák jótékony hatásai »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!