"Túrós " meggyes brownie
2017. március 14. Vegán receptek Tőlünk Nektek
tovább a teljes receptért »
Ági receptje:
Hozzávalók:
- 1 l szójatej
- 2 kanál ecet
- 3 cs vaniliás cukor
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 1 bögre kakaó/ karob
- 1 bögre nádcukor
- 2 bögre liszt
- 1/2 bögre olvasztott margarin
- 1 citrom héja
- 1 sütőpor
- 1 bögre (vagy kevesebb) növényi tej, vagy víz
A "túró" elkészítéséhez felteszem a szójatejet egy lábosban főni, mikor felforrt, beleteszem a két kanál ecetet, és pár perc múlva, mikor ketté válik a tej, lezárom. Egy konyharuhán keresztúl leszűröm, lecsepegtetem, és egy tálba helyezem a szójatúrót. ( Elég kevés lesz az 1 l tejből, ezért ha valaki úgy szereti a sütit, hogy gazdagon "túrós", akkor bátran készítheti 2 l tejből is. )
A tálba aztán beleöntöm a vaniliás cukrot, bele reszelem a citrom héját, és ha édesen szeretem, még cukrozom. Miután kikevertem a "túrót", félreteszem.
Egy tálba összeöntöm a brownie tésztához való alapanyagokat, és összekeverem. Liszt, karob, sütőpor, cukor, majd ha jól összekevertem, mehet az olvasztott margarin, és annyi folyadék, hogy viszonylag sűrű, de jól keverhető masszát kapjak.
A meggyet közben egy szűrőben lecsepegtetem.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm a tésztát, és evőkanállal kis halmokba ráhelyezem a "túrót" úgy, hogy ne érjenek össze a halmok. A köztes térbe pedig a meggy szemeket helyezem.
180 fokra előmelegített sütöben kb 10 percig sütöm, majd 160 fokon még kb 35 percig. Ez persze sütőtől is függ.
Jó étvágyat!
« Nora Cochrane – Néma sikoly | Banán turmix » |
|
|