Barackos Háromszög - Leveles
2012. február 5. Fittanyuka Blog
tovább a teljes receptért »
Tej,-tojás,-cukor és élesztőmentes! Nincs finomabb a még meleg, illatozó, leveles tésztából készült sütiknél. Azt gondolnánk, hogy ezt nem lehet büntetlenűl enni. Van egy nagyon jó hírem! Elkészíthető csupa egészséges összetevőkből is, így nemcsak azok akik lúgosítanak ehetnek mértékkel belőle, de azok is akik tej,-tojás érzékenyek vagy candida diét án vannak. Azért itt is szabály a mértékletesség! Az elkészítése kicsit időigényes, de az eredményért cserébe megéri. Kétféle tésztát készítünk: Hozzávalók: Lágy tészta: 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt 25 dkg fehér tönkölyliszt 10 dkg bio margarin 1 evőkanál citromlé 2.5 dl lanygyos víz 1 csipet tengeri só Kemény tészta: 10 dkg fehér tönkölyliszt 30 dkg bio margarin Töltelék: Nyírfacukorral készült barack lekvár A hozzávalókból összegyúrjuk a kemény és a lágy tésztát is. Téglalap alakúra formázzuk és lisztezett tálra tesszük őket. A lágy tészta tetejét késsel bevagdossuk, majd alufóliával vagy folpackkal betakarjuk és hűtőbe tesszük kb. fél órára. Miután lehűltek a lágy tésztát lóhere alakúra nyújtjuk úgy, hogy középen vastagabb maradjon. A közepére rakjuk a kemény tésztát, amit beburkolunk a lágy tészta leveleivel, majd az egészet kinyújtjuk téglalap alakúra. Először háromrétegűre hajtjuk, elforgatjuk 90 fokkal, majd újra nyújtjuk. Ezután négyrét hajtjuk és visszatesszük fél órára a hűtőbe. Ezt a nyújtás-hajtogatás-hűtés folyamatot még egyszer megismételjük, végül a tésztát kinyújtjuk, egyforma négyszögekre osszuk fel. A négyszögek közepére cukormentes baracklekvárt halmozunk ( 1 kávéskanálnyit). Háromszögbe hajtjuk, széleit alaposan lenyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét és sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. Előmelegített sütőben 180 C fokon 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kicsit hűltek fahéjas por-nyírfacukorba hempergetjük. Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon Fittanyuka
« csípős időre melengető csípős | » |
|
|