Fullos zabkása édesszájúaknak, lekvárral, növényi joghurttal és gabonapehellyel – vegán recept
tovább a teljes receptért »
A zabkása azért jó reggeli, mert alapanyaga, a zab nagyon egészséges, hosszan eltartható a konyhaszekrényben, és rendkívül sokféleképpen lehet variálni. Ez a recept egy nagyon finom, viszonylag sok összetevős, de 10 perc alatt összedobható növényi joghurtos zabkása.
Hozzávalók: 3-4 púpos evőkanál finomszemű zabpehely 1 teáskanál lenmag 1,5 deci forró víz 1 deci növényi tej (én rizstejet használtam) fél doboz gyümölcsös szójajoghurt 2 teáskanálnyi lekvár fél marék natúr kukoricapehely fél marék szabadon választott, ízesített gabonapehely fahéj gyömbér szerecsendió
A zabpelyhet és a lenmagot a fűszerekkel összekeverjük, felöntjük a forró vagy legalábbis nagyon meleg vízzel, elkeverjük, és megvárjuk, hogy a zab magába szívja a vizet. Ráöntjük a növényi tejet, és újra elkeverjük. Ekkor mehet rá a vegán joghurt, a lekvár, és a ropogós gabonapelyhek. Kellemes érzés, ahogy a szilárd, ropogós összetevők felbukkannak a kásában, egy-egy falatban.
Ízlés szerint még édesíthetjük.
The post Fullos zabkása édesszájúaknak, lekvárral, növényi joghurttal és gabonapehellyel – vegán recept appeared first on VegaNinja.
« Vegán sajtkrém recept répából és krumpliból – mártogatós, szendvicskrém vagy sütőben sült dolgok felső rétege is lehet | Főzzünk együtt egy hétig! Maisonblog x Zizikalandjai » |