Mangókrémleves chilivel és kókusszal
2013. április 24. La Veganista
tovább a teljes receptért »
Idén úgy tört ránk a nyár, hogy szinte még tavasz sem volt. Az előrejelzések szerint, április utolsó hétvégéjén már 29 fokra kúszik a hőmérő higanyszála. A hirtelen jött hőségben fantasztikus felfrissülést hozhat egy pikáns, tropikus stílusban elkészített gyümölcsleves, amihez még a tűzhelyet sem kell bekapcsolni.
Hozzávalók:
- 2 db érett mangó
- 2-2,5 dl kókusztej
- 1 teáskanálnyi reszelt gyömbér (vagy 1/2 tk őrölt gyömbér)
- 1 teáskanál chili krém (ízlés szerint lehet csökkenteni, vagy növelni a mennyiséget)
- 1 evőkanálnyi felaprított menta levél
- 3 dl víz
Tálaláshoz:
- 1-2 teáskanál ízesítetlen szója joghurt
- egész menta levél
Így készítsd el:
Hámozzuk meg a mangókat és a húsukat válasszuk le a magjukról, majd szeleteljük nagyobb kockákra. Tegyük a mixerbe, és adjuk hozzá a kókusztejet (egy frissen felnyitott kókuszdió egyik feléből kivájt koprát, illetve a dióban lévő tejet használtam a recepthez), a gyömbért, a chili krémet, az apróra vágott mentaleveleket és a vizet. Mixeljük össze alaposan, majd tegyük hűtőbe egy órára. Tálaláskor díszítsük egy kanálnyi szója joghurttal és mentalevéllel.
« Mákos goffri | Szedres Csokoládé fagylalt » |
|
|