Padlizsán steak szendvics
2014. augusztus 5. Gréta konyhája
tovább a teljes receptért »
Mostanában nem vagyok úgy oda a padlizsánért, de mivel egészséges, folyamatosan azon töröm a fejem, hogyan lehetne finomabbnál finomabb recepteket alkotni úgy, hogy még a hozzám hasonlóak is megszeressék. Ilyen ez a recept is, és tényleg megunhatatlan uzsonnára, de akár magunkkal vihető ebéd is lehet. A zöldségeket mindig szezonálisan lehet variálni, sőt az elvetemült hedonisták tofubaconnel, és ecetes gyömbérrel is dúsíthatják, nekem úgy ízlik a legjobban :)) Hozzávalók: - 1 db padlizsán - 1 fej lilahagyma, finom karikákra vágva - 4 ek szójaszósz vagy teryaki - 3-4 ek olívaolaj -1 ek mustár - 1 tk fokhagyma granulátum - 2 tk steak fűszerkeverék - 2 tk vegamix - 1 dl veganéz (tojásmentes majonéz) -ketchup - mustár - friss fejes saláta levelek, (lehet madár, római, rukkola is) - friss, teljes kiőrlésű baguette-ek 1. A padlizsán páchoz összekeverjük egy nagyobb tálba a szójaszószt, az olívaolajat, a fokhagyma granulátumot, a vegamixet, és a steak fűszerkeveréket és 1 ek mustárt. Jó alaposan összedolgozzuk. 2. A padlizsánokat megmossuk, szárazra töröljük,és ujjnyi (kb. 1cm) vastagságúakra felvágjuk.(lehet hosszában is.) 3. Minden padlizsánkarikát megforgatunk minden oldalról a páclében, és elhelyezzük őket egy tányéron. 4. Egy tapadásmentes serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd ha már elég forró, belehelyezünk annyi karikát, amennyi még kényelmesen elfér benne. Magas hőfokon 1-2 percig mindkét oldalukon megpirítjuk, majd közepesre vesszük a hőmérsékletet, és kevés vizet aláöntve lefedve pároljuk kb.5 percig, majd megforgatjuk, még 5 percre. Levesszük a fedőt, és addig pirítjuk, míg csodásan meg nem barnulnak. 5. A baguette-ket hosszában felvágjuk, megkenjük veganézzel, majd rátesszük a salátát, a meleg padlizsánsteaket(1 baguette-re kb 3 karika fér), lilahagymakarikákat. A baguette tetejét megkenjük ketchuppal, és ízlés szerint mustárral, majd az egészet összeforgatjuk. Tipp: Jól illik hozzá még a paradicsom, friss hónapos retek, lilahagyma helyett póré, vagy uborka is. Szezontól és hűtőtartalomtól függően. A veganézt viszont sose hagyjuk ki! Jó étvágyat!
« Fogyókúra, avagy a nagy átverés! | Sárgadinnye, a gyógyító-szépítő gyümölcs » |
|
|