Reteklevél-krémleves recept – vegán
tovább a teljes receptért »
A legjobb, ha megbízható helyről szerzett levelekkel dolgozunk, bár én bepróbálkoztam egy sima, zöldségestől származó csomóval.
Hozzávalók:
2 csomó retek levelei
2 szem krumpli
1 kis fej hagyma
1 doboz rizstejszín
kókuszolaj
só, bors
1 fokhagymagerezd
natúr ételízesítő
A retek leveleket átválogatom, a sérülteket, sárgákat kidobom, a többit jól megmosom, lecsepegtetem. A hagymát és burgonyát meghámozom, megmosom, a krumplit nagyobb kockákra, a hagymát apróra vágom. A hagymát aranybarnára dinsztelem a kókuszolajon, hozzáadom a burgonyát, a retekleveleket, sózom, borsozom, ételízesítőzöm, felöntöm vízzel és addig főzöm, míg a burgonya megpuhul. Rizstejszínnel összebotmixerezem. Levesbetétnek pár szelet friss retekkel tálalom, de magvakat is szórhatunk a tetejére.
The post Reteklevél-krémleves recept – vegán appeared first on VegaNinja.
« Tofurántotta készítése egyszerűen, házilag – vegán recept | Vegán életmód – Vegán Doboz » |