Karácsonyra káposztát recept vegetáriánus

Karácsonyra káposztát

2014. december 21. Vegetáriánus receptek 

Karácsonyra káposztát Hozzávalók:

- 5 dkg aszalt szilva
- 75 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg hántolt árpa (gersli)
- 1 db alma
- 3 cikk fokhagyma
- 2 nagy fej hagyma
- 3 ek olaj
- 3 tk paprika
- 1 mk őrölt kömény
- ½ mk őrölt bors
- 5 szem borókabogyó megroppantva
- 3 babérlevél
- 1 liter víz
- só

Összekészítjük a fő hozzávalókat egy nagy tálba: Az aszalt szilvát apróra vágjuk, a káposztát lecsepegtetjük, összevágjuk. Fontos, hogy rendes, erjesztetéssel savanyított káposzta legyen, nehogy valami citrompótlós vacak. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, kiválóan fogja majd lágyítani a káposzta vadságát. A fokhagymacikkeket összezúzzuk, az árpát megmossuk, lecsepegtetjük.

Az apróra vágott hagymát az olajon lepirítjuk. Levesszük a tűzről, mehet bele az összes fűszer, elkeverjük. Beletesszük a többi hozzávalót és alaposan átmozgatjuk, hogy mindenből jusson mindenhová. Folyamatos kevergetés mellett picit pároljuk-pirítjuk. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, sózzuk, majd kis lángon készre főzzük.

Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, jót tesz neki a pihentetés és az újramelegítés.
Bliszkó Viktor

Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás Még több receptért katt a képre!

« Karácsonyi visszaszámlálás 3+1 főétel VEGÁN KARÁCSONY »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!