Vegán tönköly kalács recept vegetáriánus

Vegán tönköly kalács

2020. április 9. Fittanyuka 


tovább a teljes receptért  »
Hozzávalók: 40 dkg fehér tönköly liszt 2,5 dl növényi tej 1/­­2 citrom leve és reszelt héja 1 dl kókusz olaj 6 dkg barna  nádcukor maroknyi mazsola (elhagyható) 2-3 evőkanál méz vagy juhar szirup 2,5 dkg élesztő A lisztet összekeverjük a cukorral, majd a közepébe lyukat csinálunk. A mazsolát alaposan megmossuk és kevés vízbe beáztatjuk. A  növényi tejet langyosítjuk, majd beleszórjuk az élesztőt, csomómentesre keverjük, majd beleöntjük a liszt közepébe, picit összedolgozzuk az élesztőt a cukros  liszttel, hozzáadjuk a kókusz olajat, mazsolát a citrom levet és héját. Alaposan kézzel összedolgozzuk, addig amíg el válik az edény falától. Letakarjuk és kb.30 percig kelesztjük, majd kiolajozzuk a formát és belehelyezzük a tésztát, akár fonhatjuk is. A formában is kelesztjük, meleg helyen, letakarva 20-25 percig. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük. Az első 10 percnél hagyjuk a 200 fokot, majd levesszük 170 fokra és további 25-30 percig sütjük Miután megsült, kivesszük és a tetejét megkenjük a mézzel, vagy sziruppal,megszórhatjuk a barna nádcukorral. Langyosan isteni, sosem bírom kivárni, hogy teljesen kihűljön, habár igazán csak akkor szeletelhető szépen!

« Áfonyás-pisztáciás kesusajt Fahéjas / Kakaós csigák: Vegán, élesztőmentes »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!