Zöldülj meg, gazpacho!
tovább a teljes receptért »
A gazpacho modern, vegán és extra zöld változatát legalább olyan jólesik kanalazgatni a nyári hőségben, mint a hagyományos verziót. Annyira egyszerű, hogy a legtapasztalatlanabb konyhatündérek is bátran elkészíthetik, mert biztosan sikerülni fog. Az időhiányban szenvedők is nyugodtan nekiláthatnak, mert tizenöt perc alatt összedobható. Könnyű, krémes, finom, szuper egészséges. Mi kell még?
Hozzávalók:
- 1 db érett avokádó (meghámozva, felszeletelve)
- 1 db kígyóuborka (meghámozva, felszeletelve)
- 1 gerezd fokhagyma (felaprítva)
- 1/2 kisebb vöröshagyma vagy 1-2 db mogyoróhagyma (felkockázva)
- 2 maréknyi friss bazsalikom levél
- 1 lime, vagy 1/2 citrom leve
- 1 evőkanál olívaolaj
- só ízlés szerint
- 2 csésze hideg víz
Így készítsd el:
A zöldségeket felhasználás előtt le kell hűteni, majd miután megtisztítottuk, felvágtuk, mixerrel pürésítjük (a vizet és a fűszereket ne felejtsük el hozzáadni),ízesítjük, kóstoljuk. A kész levest hűtőbe tesszük, hogy hűljön és érjen. Tálaláskor díszíthetjük vékony uborka karikákkal, vagy avokádó szeletekkel, bazsalikomlevéllel.
« Virágoznak az ősöreg almák | Paprikás burgonya szejtánnal » |
|
|