Még kapható a második,
bővített kiadás!
Próbálja ki, biztosan ízleni fog!
Nem párolt káposzta, nem lepcsánka, nem szabdzsi. Mi az? – Kísérlet
Gombás receptek: 9 varázslatos fogás a hidegebb napokra
Vegán almás pite: klasszikus desszert újragondolva
árpagyöngy vagy padlizsán?
Kedves Kedvenc Receptjeim receptek
Krumplis kenyér
2012. június 27. Kedves Kedvenc Receptjeim
Teljes kiőrlésű krumplis kenyér
No-bake Energy Bites
2012. június 5. Kedves Kedvenc Receptjeim
Nyamm Műzligolyók - abszolút kedvenc :)
Kürtöskalács
2012. június 5. Kedves Kedvenc Receptjeim
Hamis "túró"gombóc
2012. május 22. Kedves Kedvenc Receptjeim
Pizza-új recept
2012. május 22. Kedves Kedvenc Receptjeim
Pizza - sajt nélkül, sok zöldséggel, ahogy én szeretem :) De a lényeg a pizza tésztája, mert az verhetetlen!
Újkáposzta
2012. május 22. Kedves Kedvenc Receptjeim
Az új szerelem; az újkáposzta :)
Medvehagymás bagett
2012. május 22. Kedves Kedvenc Receptjeim
Saját fejlesztésű kenyér - teljes őrlésű lisztből
2012. május 22. Kedves Kedvenc Receptjeim
Kókusztekercs
2012. május 22. Kedves Kedvenc Receptjeim
Paillase- ahogy én szeretem :)
Hamis túrógombóc
2012. május 22. Kedves Kedvenc Receptjeim
Kukoricaleves
2012. május 22. Kedves Kedvenc Receptjeim
Málnás-szőlős torta
2012. május 22. Kedves Kedvenc Receptjeim
Csepke első szülinapi tortája
Tavaszi tekercs
2012. május 22. Kedves Kedvenc Receptjeim
Zabpelyhes süti
2012. május 22. Kedves Kedvenc Receptjeim
Zsemle teljes őrlésű lisztből
2012. május 22. Kedves Kedvenc Receptjeim
Undok fiú zsemléje
2011. július 14. Kedves Kedvenc Receptjeim
Teljesen véletlenül találtam rá erre a receptre, több éve már, hogy elterjedt a magyar gasztrobloggerek körében. DE ettől még nekem új volt, kipróbáltam - és milyen jól tettem! :) Azóta is ez a család kedvence, egyszerűen megunhatatlan! Az eredeti recept Mademoiselle-től származik, illetve nem is tőle, hanem egy undok fiútól, aki egy hozzászólásban leszólta a DNK-t, mondván hogy az már lejárt lemez, ő 1,5 óra alatt létrehoz olyat, mint amit a DNK (Dagasztás Nélküli Kenyér - 12 órát kell keleszteni) tud. S valóban :) Hozzávalók (kb. 12 közepes méretű zsemléhez) 50 dkg finom liszt 25 dkg tk liszt 1 zacsi szárított élesztő (7 gr) 2,5 tk só 6 dl meleg víz 1 dl langyos tej 1 ek méz Elkészítés: A hozzávalókat a megadott sorrendben összekutyulod, és bár erős késztetést érzel arra, hogy még rakjál a masszához vizet (mivel tök folyós) NE tedd! Letakarva keleszted másfél órát, majd előmelegíted a sütőt 200 fokra, és teszel a sütő aljába egy hőálló tálba vizet (ez nagyon fontos a gőz miatt!!!) A megkelt tésztát alaposan lsiztezett felületre borítod, kb. 9-12 részre osztod (attól függően mekkora zsemléket akarsz), zsemléket formázol, majd mehetnek be a sütőbe kb. 25-30 percre. A formázáshoz: én úgy csinálom, hogy enyhén vizes kézzel belenyúlok a folyós masszába, és egy jó maréknyit kiveszek belőle, majd leplaccsantom egy szilikonos gyúródeszkára (illetve lapra), amire előzőleg leglább 5 dgk lisztet öntöttem. Beleforgatom a tésztát a lisztbe, majd egy gyors mozdulattal átplaccsantom a sütőpapírral bélelt tepsire, és kicsit még igazítok rajta, hogy szép kerek legyen (Nem szabad sokat nyomogatni, igazgatni stb. mert akkor nem lesz levegős, lyukacsos!! Kipróbáltam úgy is, hogy az 50 dkg volt a tk liszt, és a 25 dkg a sima, és úgy is eszméletlenül finom!