a reggeli
2012. július 3. Rongybaba konyha
tovább a teljes receptért »
a legegyszerűbb glutén és tej nélküli étkezés. általában gluténmentes pelyhek (kukoricapehely, rizspehely, quinoapehely, amarantpehely, kölespehely...) mandulatejjel / rizstejjel / szójatejjel (agavé sziruppal vagy mézzel édesítve). A mandulatejet úgy készítem, hogy 200 g mandulát beáztatok éjszakára bő vízbe. (vagy csak gyorsan leforrázom)... Reggel leszedem a héját (de igazából nem is kell) , 1 l vízzel alaposan összeturmixolom, majd egy tiszta ruhán átszűröm és kinyomkodom a levet. Hűtőben tartom 1-2 napig. A sűrű mandulát, ami a szűrés során fennmarad, felhasználom liszt helyett valami sütibe. Jó reggeli még (legalábbis a lányaimnak biztosan) a tejberizs vízzel, kevés növényi tejjel főzve, mézzel édesítve, fahéjjal ízesítve, gyümölccsel tálalva. Ezt lefekvés előtt megfőzöm, bebugyolálom, reggel még langyos, akkor szedem ki nekik tálkába, de ha kihűl, meggrillezem a sütőben. Vagy növényi tejben főzött kölesdara gyümölcsökkel, juharsziruppal.
« Nyári ínyenc vegán vacsora olaszosan | Petrezselymes burgonya » |
|
|