Amarantos müzli
tovább a teljes receptért »
A reggelinknél fontos, hogy lassan felszívódó, összetett szénhidrátokat tartalmazzon. Így folyamatosan biztosítva az energiát és a vércukorszintünket is szinten tartva.
A pattogtatott amarant a reggeli saját készítésű müzli – kásánkba keverve jó választás, mert élettanilag a következő tulajdonságokkal bír:
Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink, valamint egyéb mikroelem forrás. Biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalciumforrást jelentő élelmiszer. Bőségesen találhatunk benne vitaminokat is: a riboflavin-, niacin- és tokoferol mellett B1-, B2- és E-vitamint, valamint aszkorbinsavat (C-vitamint) is tartalmaz. Gluténmentes és könnyen emészthető gabona.
Az alábbi gluténmentes reggeli villámgyorsan elkészíthető:
Hozzávalók 2 főre:
Fejenként 3-4 evőkanál köles-rizspehely
Fejenként 3-4 evőknál puffasztott amarant
4 dl rizstej
maréknyi szeletelt mandula
Aszalt gyümölcsök: sárgabarack, szilva
késhegynyi fahéj
kevés méz vagy agave szirup
A köles-rizspehlyhet felöntjük a rizstejjel és pár percig állnyi hagyjuk, édesítjük, megszórjuk a fahéjjal és belekeverjük az amarantot is. Tetejét az aszalt gyümölcsökkel díszítjük és megszórjuk még a puffasztott amaranttal.
« Vegán mákos császármorzsa | Eszter szelet » |
|
|