Hajtogatott minipizza - A tél ízei könyvből
2012. július 1. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Csúnya, de finom :-)A tél ízei szakácskönyvből való ez a recept. Nagyon szeretjük - ezért is válogattuk be - mert gyorsan készül és nem lehet elrontani! :-) Hozzávalók: 25 dkg teljes kiőrlésű liszt 25 dkg finomliszt 2,5 dl víz 2,5 dkg élesztő kis cukor só- ízlés szerint 0,75 dl olaj -- 1,2 dl paradicsomsűrítmény 1/2 füstölt tofu 1 ek. szárított bazsalikom 3-4 gerezd fokhagyma -- 0,2 dl olaj 4 gerezd fokhagyma só Elkészítés: A tészta alapanyagaiból kelt tésztát gyúrunk. 1 órát pihentetjük. A töltelék alapanyagait összekeverjük. Kelesztést követően kb. 0,7-1 cm vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, töltelékkel megkenjük és lazán félbehajtjuk (így a paradicsomos töltelék kilátszik majd a tészta alól). Ha megsült, rögtön megkenjük a fokhagymás olajjal (amihez a fokhagymát összeturmixoljuk az olajjal). TIPP: Finom lehet babos vagy aprószójás, netán spenótos, káposztás töltelékkel is. A tészta nagyon rugalmas. Valamelyik nap ezt készítettem kiflinek is. 3 napig is friss, puha volt.
« polenta pogácsák | Cukkíni-spagetti » |
|
|