Napraforgós cékla fasírt
tovább a teljes receptért »
Nagy kedvencem ez a roppanós, vegán, tulajdonképpen zabfasírt. Céklával készítettem az idénynek megfelelően, de bármilyen zöldséggel készíthetjük.
Lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, sok rostot és fehérjében gazdag a zabpehely miatt.
Hozzávalók:
25 dkg kis levelű gluténmentes zabpehely
1 db reszelt, friss cékla
1 teáskanálnyi vegamix
1 kk parajdi só
maréknyi enyhén pirított napraforgó mag
1 cikk préselt fokhagyma
kb 1,5 dl meleg víz
A vízhez hozzákeverjük a vegamixet és a sót, ráöntjük a zabpehelyre, hozzáadjuk a napraforgó magot, a reszelt céklát, fokhagymát, összekeverjük és hagyjuk állni körülbelül 10-15 percig. Ha túl száraznak találjuk adhatunk hozzá még vizet, vagy ha folyós akkor még zabpelyhet. Formázható állagúnak kell lennie.
Evőkanállal kiszaggatjuk és tetszőleges méretű fasírtokat formázunk belőle. Forró kókuszolajban kisütjük. Süthetjük sütőben is, akkor viszont a masszához adjunk egy evőkanálnyi hidegen sajtolt olíva olajat vagy napraforgó olajat. Önmagában vagy salátához, különböző köretekhez feltétnek, akár főzelékhez kitűnő.
« mákos háromszög | Z generációs vegánok – interjúsorozat, 9. rész: Toldi Anna és Toldi Júlia » |
|
|