

Szójamajonézes- lilahagymás krumplisaláta lakto-vega
2013. február 27. KryaSpirit-Vegalife
tovább a teljes receptért »
Ez az egyik kedvenc majonézes salátám. Ha éjjel kettőkor felkeltenek, akkor is tudok enni belőle. Egy igazi vendégváró étel, amit nyugodt szívvel tehetünk mindenevő vendégeink elé is, észre sem fogják venni a különbséget. Azért csak módjával falatozzunk, mert bár saláta, a magas olajtartalom miatt nem éppen kalóriaszegény fogás. Ha a szójatej valamilyen okból kerülendő, akkor sima joghurttal is nagyon finom, bár akkor nem lesz ilyen majonézes hatása, viszont kimondottan hűsít. :) Nem mintha most hűvösre vágynánk.....de a nyári 40 fokban még jól jöhet..... Hozzávalók: 1 kg héjába főtt krumpli 3 lilahagyma felszeletelve majonézhez: 2 dl szójatej 3 dl napraforgóolaj 1 dl olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 1,5 teáskanál himalaya só őrölt fekete bors 2 teáskanál bio mustár 1 citrom leve csipet kurkuma 450 g natúr joghurt (szójajoghurttal helyettesíthető) 4 evőkanál tejföl (elhagyható, de akkor csökkentsük a citromlé mennyiségét) merülőmixer A megpucolt fokhagymát egy pici szójatejjel nagy fokozaton összevegyítjük, majd beletesszük a többi szójatejet, a sót, a borsot, kurkumát és az olajat apránként hozzáadva a legnagyobb fokozaton keverjük. Pár perc alatt kemény majonézt kapunk. Beletesszük a citromlét, a mustárt és még keverünk rajta néhányat. Egy tálba öntve összekeverjük a joghurttal és a tejföllel, beleforgatjuk a vékony szeletekre vágott lilahagymát és a meghámozott, karikára vágott krumplit. Fogyasztás előtt a hűtőben egy éjszakát összeérleljük az ízeket.
« Rakott krumpli | Sütőben sült édesburgonya, rukkola salátával » |
|
|