Tejszínes, paprikás penne
tovább a teljes receptért »
Van, hogy a főztöm még nekem is meglepetést okoz. ;) Ennél a tésztánál pl. a kísérletezés eredménye az eredeti céltól teljesen máshova vitt. A cél ugyamnis a villámebéd volt, ami meg lett belőle, az egy olyan íz, ami a legjobb tejszínes pörköltet idézi. Hurrá!
Tök jó, de tényleg. El is felejtettem már azt a jó kis harmóniát. A csicserit meg imádom, naná, hogy mindig van belőle a spejzban. Ez az étel persze nem egy ünnepi lakoma, viszont mindenki imádta, és mellette egy csomó másra is jutott időm délelőtt, szóval, egészen biztosan lesz majd nálunk máskor is.
A “titok” kb. annyi, hogy amíg fő a tészta, elkészítjük a szószt. Ez a kettő kb. ugyanannyi ideig tart, és így elkészül az ebéd, mielőtt észbe kapnál.
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
- 400 g-os csicseriborsó konzerv
- 250 g tészta
- 200 g növényi főzőkrém
- 1/4 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olaj
- 1 ek pirospaprika
- 1 mk oregánó
- Feltesszük a tésztát főni jó bő, sós vízben, közben pedig nekiállunk a szósznak, így:
- Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd miután lehúztuk a tűzről, a fokhagymát is adjuk hozzá. Várjuk meg, hogy felszálljanak azok a mennyei illatok! :)
- Szórjuk meg pirospaprikával, majd öntsük rá a csicseriborsót. (a konzerv levére nincs szükség)
- Ezután beleforgatjuk a főzőkrémet, és ízesítjük oregánóval.
- Hagyjuk összerottyanni, majd keverjük bele a megfőtt tésztát.
Ennyi az egész! :)
Extra tipp : jó sok zöld salátával tálald!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 12 perc
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven
The post Tejszínes, paprikás penne appeared first on Kertkonyha.
« Csőben sült brokkoli | Egyszerű Sütőtökös sütemény ( tej- és tojásmentes) » |
|
|